Drogen


Op de houtmarkt is er heel wat Siberische Lariks te krijgen. Om een optimale kwaliteit te garanderen, is het droogproces van groot belang. En dat is nu net waar wij bij Hout De Groote over waken! 

Het droogproces

De Siberische Lariks die wij aanbieden wordt vers gezaagd geïmporteerd uit Rusland. Nadien laten wij het hout gedurende 3 à 4 maanden op natuurlijke wijze drogen, waarna het onze droogkamer ingaat en gedroogd kan worden volgens uw behoeften. Dat tot wel 8%! Dit proces neemt minimum 6 maanden tijd in beslag, maar waarborgt wel onze topkwaliteit.

Deze manier van werken zorgt er namelijk voor dat het hout homogeen gedroogd wordt. Zo bevat uw hout hetzelfde vochtpercentage en hoeft u zich geen zorgen te maken om onvoorziene krimp. 

Ook voor de lijmindustrie bieden wij de extra gedroogd en op sterkte gesorteerd hout van topkwaliteit aan. 

Waarom wij op deze manier te werk gaan? 

Wanneer het hout “gedroogd” geïmporteerd wordt uit Rusland, zal dit slechts een droogtegraad van 20% evenaren. Dat omdat het hout op een zo kort mogelijke periode gezaagd en gedroogd wordt. Het hout ondergaat een geforceerd droogproces, wat resulteert in een niet-homogene droogtegraad.Hierdoor krijg je onstabiel hout met grote problemen na plaatsing tot gevolg. keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x